Početna Prvi Tim Vesti O klubu Statistika Galerija

Tabela

1

CRVENA ZVEZDA

40

2

JEDINSTVO(SP)

40

3

VIZURA

39

4

ŽELEZNIČAR

36

5

TENT

31

6

SPARTAK

24

7

PARTIZAN

23

8

KlEK MD

18

9

UB

12

10

DINAMO

7

Trener

Mirjana Musulin

Vi se nalazite na zvaničnoj stranici ženskog odbojkaškog kluba Železničar iz Lajkovca

ŽELEZNIČAR ODBRANIO TROFEJ

Odbojkašice Železničara pobedile Zvezdu i drugi put zaredom osvojile Kup Srbije

Odbojkašice Železničara drugi put zaredom su osvojile trofej u Kupu Srbije, pošto su u finalu u Lajkovcu savladale Crvenu zvezdu sa 3:0 (25:22, 25:19, 25:21).

Meč je trajao 85 minuta, a Železničar je nošen podrškom 3.000 ljudi došao do sigurne i ubedljive pobede.

Lajkovčanke su u svakom setu diktirale tempo, rano su sticale prednost koju bi do kraja čuvale i nijednog trenutka nisu dozvolile Beograđankama da ih ugroze.

Najviše borbe viđeno je u prvom setu, u kom su crveno-bele i najviše pretile, međutim kada je bilo najpotrebnije, odbojkašice Železničara su bile na visokom nivou i uspele su da povedu.

U nastavku im je bilo mnogo lakše da igraju, bile su još ubedljivije i zahvaljujući tome su došle do druge vezane titule u Kupu Srbije. Ujedno, ovo je drugi trofej za Lajkovčanke u istoriji, dok su odbojkašice Crvene zvezde i dalje ubedljivo najtrofejnije u ovom takmičenju sa 17 naslova.

Što se tiče ovog finalnog okršaja, Železničar su do pobede predvodile Jelena Olujić sa 13 i Maja Savić sa 11 poena, dok je kod crveno-belih bolja od ostalih bila Milka Stijepić sa 10 poena.

Za najkorisniju igračicu finala i Kupa Srbije proglašena je primač Železničara Jelena Stanimirović, dok je u konkurenciji odbojkaša nagrade osvojio primač Crvene zvezde Danilo Pavlović.