Početna Prvi Tim Vesti O klubu Statistika Galerija Bva Cup Kup Srbije

Tabela

1

VIZURA

49

2

ŽELEZNIČAR

41

3

CRVENA ZVEZDA

41

4

JEDINSTVO(SP)

38

5

SPARTAK(SU)

26

6

TENT

21

7

DINAMO

15

8

PARTIZAN

17

9

KLEK-MD

14

10

SREM

7

Trener

Svetlana Ilić

 


Vi se nalazite na zvaničnoj stranici ženskog odbojkaškog kluba Železničar iz Lajkovca

Procvat Lajkovačke odbojke

Odbojka u Lajkovcu doživljava procvat! Železničar za kratko vreme je uspeo da ostvari rezultat na kojem bi mu pozavideli mnogi timovi. Ovom klubu, koji je osnovan 2008.godine ,bilo je potrbno samo dve sezone  da se kvalifikuje u Super Ligu a već petu godinu zaredom svrstava se u najstabilinije timove na domaćoj sceni,kada je ženska odbojka u pitanju.Koliko Lajkovac ima uspešan klub,govori i to što su u ovu varošicu počele da pristižu i internacionalke.Bugarka Radica Vasiljeva(25) već tri meseca je u Lajkovcu. Ona je,kako kaže dobro plaćeni ugovor u Švajcarskoj zamenila za toplinu i emocije koje mogu samo da se osete samo na  Balkanu.

Već šest godina sam u inostranstvu,bila sam u Nemačkoj,Grčkoj i Švajcarskoj. Istina je da se tamo bolje plaća,ali ja sam želela da vidim kakav je život u Srbiji. Brzo sam shvatila da je sličan onom u Bugarskoj. Sve mi se sviđa ovde,osećam se kao da sam kod kuće,moram priznati da se tako nisam osećala nigde. Tamo su hladni ljudi,nisu tako emotivni kao Bugari i Srbi. Nigde nije kao na Balkanu-ističe Radica Vasiljeva na vrlo dobrom srpskom jeziku.

Bugarka nam je otkrila ko je zaslužan za njen dolazak u Srbiju,ali i kako je naučila naš jezik. Igrala sam sa nekolliko Srpkinja,pa sam uz njih naucila vaš jezik. U Železničar me zvala Svetlana Ilić,ona je vrhunski trener i zbog toga sam odlucila da dodjem. Sve je ovde odlično,puno treniramo osećam se sjajno-dodaje ona.

Gotovi svi klubovi ženske odbojkaške Super Lige su iz Beograda i Vojvodine,pa Železničar brani čast ostatka Srbije.Teško je dovesti vrhunskog igrača ovde,međutim ove godine smo napravili opzbiljan tim.Nikada Lajkovac nije imao toliko uspešnu ekipu u kontiunitetu i imao uzlazan trend,što je vrlo bitno. Za to je najzaslužniji glavni sponzor Iva Agrar i predsednik kluba Živorad Lazarević.-Zaključio je Bojan Bogdanović predsednik Sportskog Saveza Lajkovac.